ÎNCERCARE DE RENAȚIONALIZARE A PĂDURILOR COMPOSESORATULUI POIANA SĂRATĂ !

ÎNCERCAREA DE RENAȚIONALIZARE A  PĂDURILOR  COMPOSESORATULUI POIANA SĂRATĂ (1600 HA)
patronată de Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Bacău
După cum se știe, composesorii din Poiana Sărată nu au avut liniște de multă vreme; lovitura de grație, însă, se dorește a fi dată de Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Bacău . Astfel, Comisia Județeană, emitentă a Hotărârilor între anii 2003-2008, prin care membrii composesori au fost validați cu suprafețe în composesorat, neputându-se da singură în judecată, cheamă în judecată Comisiile Locale Oituz și Mânăstirea Cașin (care nu au altă atribuție decât a face propuneri Comisiei Județene) și Composesoratul Poiana Sărată, entitate având personalitate juridică din martie 2020, deci care nu exista în perioada validărilor.
Scopul – ANULAREA HOTĂRÂRILOR COMISIEI JUDEȚENE DE VALIDARE A SUPRAFEȚELOR MEMBRILOR COMPOSESORI, adică RENAȚIONALIZAREA ACESTOR SUPRAFEȚE, REPETÂNDU-SE ACTUL DIN 1948.
Pe scurt, se spune în cererea de chemare în judecată (anexată) că sunt lovite de nulitate ”actele de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri forestiere pentru persoanele care nu au deținut anterior în proprietate astfel de terenuri.” Deci, onorata Comisie consideră cartea funciară, act care atestă proprietatea tabulară a membrilor composesori, egală cu zero.
Va urma un proces foarte greu; ceea ce doresc să vă aduc aminte este că aceste păduri au fost PLĂTITE de strămoșii dumneavoastră care s-au constituit în acest composesorat , iar proprietatea tabulară este dovedită de cărți funciare aflate din data de 04 august a.c. la BCPI Onești, fiind transferate de la BCPI Târgu Secuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.